TENIS LIGA KOROŠKE 2019 - PREKINJENA ZARADI ODPOVEDI EKIP!

Pravila Lige

1. Igra temelji na "fair playu". Ekipe oz. igralci so obenem tudi sodniki in upoštevajo ATP pravila

2. Prijavnina stane 50€ na ekipo in se bo porabila za nagrade in končni piknik.

3. Ekipe so sestavljene iz najmanj 4 in največ 10 igralcev, ki so razporejeni od 1. do 10. mesta (glede na njihov nivo igre). Vsaj 6 igralcev ekipe mora prihajati iz kraja od koder je ekipa. Mesta igralcev in njihovo bivališče, bo preveril organizator.

4. V vsakem krogu odigra ena ekipa proti drugi ekipi 4 dvoboje posamično in 2 dvoboja dvojic. Med seboj se srečajo igralci, ki so v svoji ekipi na istih mestih (torej prvi s prvim. oz naslednjim najboljšim itd.), dvojice pa so poljubne.

5. Igra se na dva dobljena niza. V obeh nizih se igra podaljšana igra (tie break) do 7 (na dve razliki), v primeru rezultata 1:1 v nizih pa tie break do 10 na dve razliki. Za zmago prejme ekipa 1 točko, za poraz pa 0 točk.

6. Vsaka ekipa mora imeti vsaj 2 igrišča. Prvo se igrajo vse štiri posamične tekme. Ekipi se lahko poljubno dogovorita kateri igralci bodo igrali najprej, če pa se ne moreta dogovoriti, potem igrata prvo igralca, ki sta postavljena na 2. in 4. mesto, nato pa igralca s 1. in 3. mesta. Po koncu posamičnih tekem, se na obeh igriščih igrajo dvojice (kapetana obeh ekipa na svoj list papirja napišeta katera je prva in katera druga dvojica, nato pa obe ekipi naenkrat dvojici razkrijeta). Prva dvojica je tista, katera igralca imata skupaj nižji seštevek mest v ekipi (npr. 1. deska + 3. deska = 4). Če pa imata obe dvojici isti seštevek, je prva dvojica tista v kateri igra igralec, ki je postavljen najvišje.

7. Ekipa, ki zmaga tekmo proti drugi ekipi (z rezultatom 6:0, 5:1 ali 4:2), prejme 2 točki, če pa je rezultat 3:3, obe ekipi prejmeta 1 točko, ki šteje za skupno razvrstitev vseh ekip.

8. Zmagovalna ekipa je dolžna javiti rezultat preko sms sporočila (041808014) ali preko kontaktnega obrazca.

9. Vsaka ekipa igra z nasprotno ekipo po enkrat. Po koncu dvobojev dobimo vrstni red in skupnega zmagovalca lige! Na koncu se odigra še prijateljski turnir, kjer bo podelitev nagrad najboljšim ekipam.

10. Skupni zmagovalec lige je tista ekipa, ki na koncu zbere največ točk. V primeru enakega števila točk dveh ekip se upošteva medsebojni dvoboj. V primeru enakega števila točk večih ekip pa se vrstni red določi po naslednjih kriterijih:

a) večje število točk v medsebojnih dvobojih;

b) medsebojna razlika v točkah (zmagah);

c) medsebojna razlika v nizih;

d) medsebojna razlika v igrah (gemih);

e) žreb.

11. Tekme lige se igrajo po objavljenem razporedu. Lahko pa se igrajo tudi v kakšnem drugem terminu, če se ekipi strinjata in sporazumno določita termin in lokacijo igranja. Ekipa se izmenjuje z igranju, enkrat na domačem igrišču, drugič na tujem.

12. V primeru dežja se tekma prestavi na drug termin, ki ga določi organizator (v primeru, da je tekma v soboto, je ta termin kar naslednji dan - torej v nedeljo, drugače pa prva naslednja prosta sobota oz. nedelja) ali tekmeca sama.

13. Vsi igralci ekipe, ki bodo na določen dan igrali tekme, morajo biti 15 min pred pričetkom igranja na igriščih. Izjemoma se zamudo sporoči organizatorju oz. nasprotni ekipi. V kolikor ena izmed ekip zamudi 15 minut ali več (brez predhodne obrazložitve) lahko nasprotna ekipa odreče igranje ter se tekma registrira v njeno korist s 6:0.

14. Če ena izmed ekip preda tekmo (poškodba, oprema...) se le ta registrira v korist nasprotne ekipe, a se upošteva morebitni dobljeni dvoboji, ki jih je do tedaj osvojila poražena ekipa.

15. V primeru da se tekma prekine zaradi razumnega razloga se dvoboj nadaljuje pri rezultatu, kjer sta ekipi končali. Za termin se dogovorita sporazumno in obvestita vodstvo lige. To ne velja v primeru poškodbe enega izmed igralcev.

16. Vsaka ekipa mora v primeru spornih situacij (zamujanje, nešportna igra ipd.) obvestiti vodstvo lige.

17. V primeru, da ena izmed ekip ne more igrati tekme v danem razporedu:

- je dolžan vsaj 2 dni prej obvestiti svojega tekmeca in organizatorja, v kolikor tega ne stori se beleži rezultat 6:0 in odvzem ene točke.

- tekmo je dolžna organizirati v roku 14 dni.

18. Ogrevanje je omejeno na 10 minut.

19. Nove žogice priskrbi ekipa, ki je domačin.

20. V primeru hujše poškodbe igralcev ali izstopa iz lige:

- vračila denarja ni.

- igralca, ki izstopi iz ekipe ali se poškoduje lahko nadomesti drugi igralec.

21. Vsa zgoraj napisana pravila se lahko sproti dopolnjujejo glede na razvoj lige.

wtawimbledonus openatpitfroland garrosheadwilsonnike